maanantai 7. joulukuuta 2009

Rogue-mania

Olin jo pitkään haaveillut neulehupparista ja kieltämättä sukkien väkertäminen alkoi tympiä. Googlettamalla löysin muutaman ylistävän kirjoituksen roguesta ja sen enempää miettimättä päätin tarttua haasteeseen.

Lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset. En ollut koskaan neulonut palmikkoa. Itse asiassa minulla ei ollut harmainta aavistustakaan, miten sellaisia tehdään. Toiseksi en ollut ikinä perehtynyt englanninkielisiin ohjeisiin. Siinä sitä sitten istuttiin sohvalla 19-sivuisen ohjeen kanssa ja harottiin hiuksia. Onneksi löysin loistavan neulesanaston, jonka avulla ohjeen solmukohdat aukesivat
melko vaivattomasti. Seuraavaksi otin yhteyttä henkilökohtaiseen neuletukihenkilööni (äitiin), joka opasti minut palmikkokuvioiden saloihin. Jäljelle jäi siis käytännön toteutus.

Olin säästänyt syksylle pari kesälomaviikkoa, joten aikaa pakertamiselle oli aamusta iltaan. Löysin myös itsestäni aivan uuden luonteenpiirteen: kärsivällisyyden. Ensimmäisen 10 sentin pätkän neuloin ja purkasin kolmesti, ennen kuin homma alkoi luistaa. Ja
tässä vaiheessa ehdin tehdä joustinneuletta ja hieman aloittaa kyljen kuviota. Hyvä siitä kuitenkin tuli. Pieniä ongelmia oli taskun kanssa. Tai itse taskuhan syntyi käden käänteessä, mutta silmukoiden poimiminen nurjalta puolelta ei ollutkaan niin simppeliä kuin olin kuvitellut. Taskun alareuna hieman vingertää, mutta se saa mennä harjoituksen piikkiin. Hupun neulomista pelkäsin eniten, mutta Youtuben havainnollisten video-ohjeiden avulla opin jopa silmukoimaan. (Siis todellakin koko projekti on jostakin martan ja tosinaisen ongelmanratkaisun välimaastosta...) Hihojen yläosat tein lopulta kolmesti. Tosin tältäkin olisin välttänyt, jos olisin lukenut ohjetta edes hieman pidemmälle. Tyhmästä päästä saa kärsiä, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen.

Kun ensimmäinen rogue oli valmis, oli aika aloitella jo seuraavaa. En osannut päättää, teenkö ruskean vai punaisen, joten tein molemmat. Ensimmäinen oli omaan makuun ehkä hieman liian lyhyt, joten toisesta päätin tehdä pidemmän. Lisäksi taskun alareunan kanssa olin viisastunut vahingosta niin, että sain senkin menemään suoraan. Voi sitä voitonriemua!

Ilmeisesti sana "kohtuus" ei kuulu sanavarastooni, sillä tällä hetkellä työn alla on jo kolmas rogue, josta teen reilusti pidemmän (n. 20 cm pidemmäksi kuin ohjeessa) ja ilman taskua. Olen luvannut itselleni, että se jää toistaiseksi viimeiseksi. Sitä paitsi kolmas tulee kaverille. :)


Ohje: täältä
Lanka: Novita 7 Veljestä

Puikot: pyöröpuikot 5 mm
2 kommenttia:

  1. Loistava kuvaelma, taatusti antaa pontta niille muillekin, jotka syystä tai toisesta kaihtavat a) vieraskielisiä ohjeita b) palmikoita. Mä en kaihda kumpaakaan, mutten ole (vieläkään )ensimmäistäkään Rogueta saanut aikaiseksi, tää on kade!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä roguen neulomista. Se on koukuttavaa puuhaa ja yllättävän helppoa. Ohje on loistava! Harmi, ettei kolmannesta tekeleestä tullut otettua kuvia. Oli niin kiire saada se joulupakettiin. :) Siitä tuli ehdottomasti paras (tähän mennessä).

    VastaaPoista