sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia

Olisihan se pitänyt arvata, että heti, kun yrittää päästä helpommalla, on tuloksena kaaos ja hajuhaittoja. Päätin testata tohtori Ötkerin suklaakakkua. Miten helppoa! Lisätään vain pari kananmunaa, sotkotetaan ja survotaan tavarat uuniin. Niinhän sitä tyhmempi luulisi!

Kerrankin noudatin ohjeita orjallisesti. (Pahana tapana on silmäillä ohje ja käyttää mittoja vähän sinne päin...) Uuni oli säädetty ohjeessa mainittuun lämpötilaan, kananmunia oli kaksi ja suklaapussukkaakin hauduttelin kuumassa vedessä, jotta se sulaisi. Siirsin uunin ritilän alatasolle, koska ohjeessa käskettiin. Katsoin jopa kellosta, monelta laitoin kakkuviritelmän uuniin, sillä 8-9 minuutin paistoaika ei ole muuten helposti hahmotettavissa.

Kahdeksan minuutin tultua täyteen haistoin palaneen käryä. Kakku oli palanut päältä mustaksi, vaikka seitsemän minuutin kohdalla se näytti vielä hyvinvoivalta. Äkkiä kakku ulos uunista ja tuuletusikkuna auki, koska käry oli niin kamala. Seuraavaksi kumosin kakun lautaselle. What a big mistake! Kakku oli jähmettynyt vain reunoistaan ja Ötkerin sisälmykset valuivat pitkin tiskipöytää. Ihanaa! Valitettavasti en ehtinyt ottaa kuvaa tuotoksesta, koska siivoamisen kanssa tuli kiire. Sehän tästä olisi enää puuttunut, että kuuma suklaalitku olisi valahtanut lattialle ja kissat olisivat ehtineet siihen tanssahtelemaan. Siinä vaiheessa olisin ehkä saanut pestä sohvankin...

Vieraiden tuloon oli onneksi vielä pari tuntia aikaa, joten ehdin tarkistaa jääkaapin sisällön (2 kananmunaa, 150 g margariinia ja siinä se) ja googlettaa kakkuohjeen, johon vajavaiset elintarvikkeeni riittäisivät. Kauppaan ei ollut enää aikaa juosta. Löysin viimein suussasulavan suklaakakun ohjeen, jonka tosin valmistin ilman kuorrutetta (tässä taloudessa ei suklaa säily niin pitkään, että siitä saisi jalostettua kuorrutetta). Hyvää siitä tuli ilmankin!

Näin tuli myös todettua, ette vika ollut uunissa, sillä tämä kakku kypsyi varsin kivuttomasti. Lopputulos oli siis alkuasetelmasta huolimatta hyvä. Vieraat saivat kakkua ja minä sain opetuksen. Enää en syydä rahojani epämääräisiin jauheisiin. On parempi tehdä alusta alkaen ihan ite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti