perjantai 29. tammikuuta 2010

Tammikuun yhteenveto

Taisipa päästä laiskuus iskemään heti alkuvuodesta, mutta aion nyt parantaa tapani. Tai ainakin aion yrittää! :)

Sain ensimmäisen revontulihuivini valmiiksi jo alkuku
usta. Alkuun tuntui, ettei homma etene ja edelleen olen sitä mieltä, ettei tuo Puro ollut paras mahdollinen lankavalinta, mutta ihan mukavaltahan tuo huivi sitten kuitenkin näytti. Itse en väristä pitänyt (liikaa sinistä...), joten huivi löysi paikkansa äidin luota. Tosin nyt kun kuvaa katsoo, niin eipähän siinä niin paljoa sinistä ole, mutta sekin vähä taisi tuntua liialta. :D


Innostuin huivista niin kovin, että tilasin hieman lankaa Mervillalta. Yritin pysyä kohtuudessa, joten tilasin ainoastaan kahta väriä. :D Helppoa se ei ollut, valinnanvara oli kuitenkin melkoinen. Ruskeasta on jo huivi tekeillä ja punainen odottaa aikaa parempaa. Ehkäpä siitäkin vielä huivi tulee, jahka isoksi kasvaa. :)


Ja mikäpä kuukausi tämä olisi, ellen olisi ainakin yhtä sukkaparia väkertänyt. Erään talvisen sunnuntain ratoksi kyhäilin itselleni ihanat marjapuuron väriset sukat. :) Eli eipä tämä kuukausi ihan harakoille mennyt. Valmista tuli ja uutta projektia puskee ovista ja liesituulettimista (eikä mulla edes ole liesituuletinta...). Vaatehuoneessa odottelevat jo langat pipoa varten. Lupasin myös neuloa boleron työkaverin tyttärelle, joten sitäkin pitäisi aloitella pikapuoliin. Jossain vaiheessa ehdin Juju-kerhoonkin liittyä, kuten ilmeisesti aika moni muukin. Nyt ollaan sitten jumissa kirjakerhon kanssa. Mahtavaa! :D




maanantai 4. tammikuuta 2010

Puro polttaa hihoja

Päätinpä sitten tehdä huivin Purosta. Se oli virhe. Jotenkin tuo lanka ei meikäläisen näpeissä taivu. Tai taipuu liiankin hyvin, suorastaan livahtaa karkuun aina tilaisuuden tullen. :D Hihathan tässä palaa... Mutta ei muuta kuin eteen päin sanoi mummo lumessa! Loppuun teen, kun kerran aloitettu on. Jääköön tämä kuitenkin ensimmäiseksi ja viimeiseksi yritykseksi tuon langan kanssa. Argh!

perjantai 1. tammikuuta 2010

Luovaa punontaa

Niin se vuosi sitten vaihtui mukavissa merkeissä. On aika punoa juonia tulevan vuoden varalle. Vuoden ensimmäinen päivä on kulunut villasukkia viimeistellessä ja tulihan tuossa otettua vastaan jo pari tilaustakin. Kaveri vihjaili, että päätä hiukan palelee, joten pipo olis kiva. Ja kuulemma kaverin pojan villasukkavarastot ovat hupenemaan päin. Joten pitänee sukeltaa vaatehuoneen uumeniin penkomaan poikamaisia sukkalankoja ja katsoa, josko pipoon löytyisi joku joutilas kerä. Tai sitten on (taas) lähdettävä lankaostoksille. Harmi! ;)

Tosin lankaostoksille on suunnattava joka tapauksessa, että saan toteutettua seuraavat suunnitteilla olevat projektit. Nähtäväksi jää, teenkö ensin pitsineulehuivin vai Lehtiköynnös-sukat.
Molempia ei passaa aloittaa, koska siitähän ei sitten tule mitään, jos monta työtä odottaa tekemistä. Siinä vaiheessa lankaan sotkeutuvat itseni lisäksi myös kissat ja kaaos on taattu. :)

Alkuvuosi tuo tullessaan myös SNY-ringin, johon osallistun ensimmäistä kertaa. Innolla odottelen, mitä se tuo tullessaan. Kuulin koko kuviosta ensimmäistä kertaa alkutalvesta kaverin osallistuttua syksyiseen rinkiin ja sen verran ajatus jäi kutkuttamaan, että halusin itsekin osallistua heti, kun se oli mahdollista. Nyt sitten kuumeisesti odottelen tietoa salaisesta ystävästä, jotta pääsen suunnittelemaan ensimmäistä pakettia.